my angel and me

my angel and me

vrijdag 26 november 2010

verrassing schoonmoeder

Straks vertrekken we richting huisje van mijn lieve schoonmoeder.  En met 'lieve' bedoel ik echt wel LIEVE want ik kan mij geen betere voorstellen.  Jammer voor al deze die sukkelen met hun schoonfamilie maar mijn schoonmoeder is er eentje uit de duizend! Ze doet zoveel voor ons , helpt me soms met het huishouden en boodschappen en zorgt natuurlijk heel goed voor ons dochtertje en het word tijd dat we eens iets terugdoen.  Dus nu ze is gaan werken gaan we haar eens verrassen met een make-over van haar keuken.  Ze weet van niets dus khoop da ze een beetje content zal zijn :-).  Gewoon een nieuw kleurke op de ramen en deuren en muur en plafond en dan de volgende keer proberen of we de kastjes ook geen nieuw laagje kunnen geven want das nog van da lelijk groen die dringend aan verandering toe is .  Allé alles klaarzetten en we gaan eraan beginnen.

greetz

dinsdag 23 november 2010

raakt maar nie op gang...

Den titel zegt genoeg zeker? Tzal aan da mottig weer liggen en nog maar eens een snotvalling zeker?  Maar toch nog een mutske kunnen breien voor mijn prinseske.  Kon nie anders want ik was de hare weer maar eens verloren.  Nu in zeven haasten een nieuwke gemaakt maar die blijkt maar net groot genoeg maar de moed om opnieuw eentje te maken had ik nu dus dan maar gewoon naar de winkel eentje gaan kopen.  Maar dit is mijn creatie:
kwas redelijk tevreden over mijn breiwerk en patroon lezen ging al heel wat beter maar toch bleek ie iets te klein .  Waarschijnlijk doordat ik een andere soort wol heb gebruikt dan ze voorstelden bij phildar.  Het is een model met oorflapjes maar is niet goed te zien op de foto.  Mijn volgende project is ook het afwerken van een bolero , ook weer van phildar.  Daar was ik heel goed aan bezig : had al de achterkant gebreid en het linkervoordeel maar toen bleek dat ik het knoopsgat (wat ik trouwens nog nooit gemaakt had) aan de verkeerde kant had gemaakt.  Dus weeral een heel stuk moeten afnemen en herbeginnen.  Eigenlijk zou ik straks moeten verder doen maar mijn kopvalling doet me kiezen voor mijn zeteltje.

greetz xxx



vrijdag 12 november 2010

voorraad stofjes maar geen bestemming! help

 Iemand suggesties wat ik hiermee kan doen? de eerste twee komen van Lippens Ingelmunster aan 5euro per m wat ik een koopje vond maar het zijn wel lichte stofjes en de andere twee van een internetwinkel maar weetnie direct meer van welke.
 Hierboven en hieronder vind je dikkere stoffen .  De bovenste stof is een oefenstofje a 2euro/m . tmiddelste was 5euro (koopje!) en wil ik gebruiken voor een manteltje en het onderste ook aan 5 euro(nog een koopje) en dit wil ik dan gebruiken voor een bolero.


En met deze stofjes weet ik echt niet wat te doen! Ook goedkope stofjes maar nog geen idee.  De onderste stofjes zou ik willen gebruiken voor een proef elodie.  Het middelste zwart/wit is een tricot.  Had al geprobeerd er een kleedje voor mezelf uit te maken met smog maar was grandioos mislukt! En de bovenste twee goh ja daar heb ik geen idee voor.

Maar nu benk nog op zoek naar een patroon voor een manteltje ongeveer 2a 3jaar.  Al gekeken int boekje van ottobre maar maatjes zijn te groot.  Jammer want ik vind hun stijl echt wel tof.  Dus als iemand ideekes heeft wat ik met mijn voorraad moet doen : let me know plz

groetjes




ze deed het!

Doet ze het? of doet ze het niet? En keb et gedaan! Maar wat ik daar gezien heb zal me eeuwig bijblijven! Ik dacht : kzal beke slim zijn en op tijd vertrekken.  Het begon om 10u en ik was daar om 10.30.. ruim op tijd dacht ik maar blijkbaar was ik niet alleen die er zo over dacht.  Het was een overrompeling! En slim dat ik ben had ik mijn dochter mee in haar buggy (kan ze zo moeilijk achterlaten) .  Kwas nog nie binnen en had al mijn eerste opstakel: 2 gigantische trappen.  Gelukkig waren er heel wat behulpzame mannen in de buurt die me met een glimlach wilden helpen. Toen ik eindelijk binnen was viel mijn mond open van verbazing.  Zoveel kraampjes maar jammergenoeg ook zoveeeel volk.  Eerst opzoek geweest naar bekenden waarvan ik wist dat ze er ook waren maar dan toch maar beslist van alleen op zoek te gaan naar schatten omdat ik ze tussen al die drukte toch ging kwijt raken.  De meest interessante kraampjes waren te druk voor mij en ik zag me al met lege handen naar huis gaan.  Maar toen zag ik de elodie hangen in een prachtig stofje en toen wist ik hier zal ik moeten mijn slag slaan.  Weeral veel volk maar ik liet met niet wegduwen en wringde mij naar voren.  en hier ist resultaat:
van bovenste stofje wil ik de elodie maken en vant onderste heb ik zoal een idee in mijn hoofd maar als jullie suggesties hebben laat maar horen é!
Kwas eigenlijk ook op zoek naar knoopjes maar het was met te druk en ons Axelleke bleek niet echt bestand tegen al dat volk waarvan ze alleen maar benen en veel zakken zag passeren toen ze in haar buggy zat.  Dus toen hield ik het maar voor bekeken.  De volgende editie zal ik zeker terug gaan maar dan zonder kindjes en sta ik te wachten aan de deur tegen 10u. 
Kwilde nu nog een paar ander foto's uploaden van stofjes waar ik nog geen bestemming voor heb maar pc werkt niet echt mee. 
greetz

donderdag 11 november 2010

doet ze het ? of doet ze het niet?

Ga ik naar t'stoffenspektakel of niet? Dilemma.... Mijn ventje vind dak al genoeg onafgewerkte stofkes eb liggen maar daar ben ik het nu natuurlijk niet mee eens.  Niet elke stof is geschikt voor wat ik precies wil.  Sommige liggen hier al een tijdje... te wachten tot ik het patroon vind die past zoals een deksel op een potje... En velen onder jullie zullen ook wel weten dat dat lang kan duren.  Trouwens de mode komt telkens terug dus binnen twintig jaar (als ze er nog liggen) zullen ze ook nog veel waard zijn, alhoewel ik niet denk dat hij daarin zal trappen als ik het zo'n uitleg geef. 
Maybe ben ik wel niet op zoek om nieuwe stofjes in te slaan. Nee , da zal hij ook niet geloven.  Ben eigenlijk op zoek naar funny knoopjes en van die toffe bolletjesband die ik op een poncho kan aanzetten.  Als die ooit al afgeraakt (niet die gebreide maar ik wil er nu exact dezelfde maken in stof) en als ik natuurlijk een flashy 'ouderwets' stofke vind die nu erg 'in' zijn dan zal ik mij ook niet kunnen inhouden é.  Heb mezelf een voornemen gedaan: Kerst kado's enz zijn vanaf nu handgemaakt! dus dan moet ik wel voorraad inslaan é.  Wish me luck want denk dat 6 weken voor kerstmis dit een enorme opdracht zal worden. 
En ik zal snel moeten beslissen of ik ga naar kortrijk of niet want ... om 1.30 moet ik gaan werken.  Want de goeie sint komt bij ons in de winkel op bezoek.  dus dit zal een drukke namiddag worden. 
Ik hou jullie op de hoogte en ik denk dak vandaag maar eens mijn veto zal stellen en toch , tegen mijn ventje zijn zin, ga gaan snuffelen op t'stoffenspektakel!
greetz

woensdag 10 november 2010

knoopje kwijt!

Wilde ik gisteren axellekes haar jeanskleedje afwerken... ben ik wel geen knoop kwijt zeker! gvd! Ne kje goe vloeken kan ook deugd doen... Er moesten nog knoopsgaten ingemaakt worden maar doordat ik dat nog nooit had gedaan bleef ik het maar uitstellen en uitstellen... tot Ann me op het idee bracht om de knopen gewoon aan te naaien.  Het kleedje kan perfect over haar hoofdje dus ik was blij dat er weer eindelijk iets afgewerkt ging zijn maja door mijn eigen slordigheid zal het voor na het stoffenspektakel zijn...
greetz 

vrijdag 5 november 2010

en we gaan er weer voor!

Nieuwe maand, nieuwe start! Gedaan met mijn kop te laten hangen en opnieuw te genieten van het leven en mijn gezin!  Mijn prutske zit naast me terwijl ik dit schrijf en ze doet me weer lachen wanneer ik weer eens diep zit. 
Heb nie stilgezeten op het gebied van knutselen maar had nie zoveel zin om te bloggen.  Heb een dikke sjaal gemaakt voor die koude winterdagen die er zeker nog zullen aankomen.  Patroon en de wol gevonden: hier maar heb blijkbaar toch nie zo goed geluisterd want had maar de helft van mijn breiwol nodig..Heb blijkbaar een nieuwe steek uitgevonden :-) Nu de wol is nie verloren want zal dan nog een sjaaltje breien voor mijn kleine schat.  Zo moeder Zo dochter é.  Hij is veel zachter dan dat hij eruit ziet op foto hoor.  Kan al niet wachten om hem aan te doen!

Nu ben ik bezig aan een poncho uit de phildar maar dit wil maar nie zo vlotten.  Heb nogal moeite met het lezen van beschrijvingen.  Gebrek aan ervaring zal het wel zijn denk ik.  Als er gasten zijn die me kunnen helpen? laat maar weten é dan.
greetz